keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Suloiltiin

Oltiin Tiiun kanssa tänään Suloilemassa!
Kuvasin teille mydaynkin mutta sen saatte sitten myöhemmin.
Sulo meni ihan superisti Tiiulla, no okei aluksi virta puuttui ja tuli kenkä ongelmia mutta kyllä siitä sitten päästiin. 


Tallille tultiin jo kolmen maissa ja siitä sitten varustamaan. Pyrähdettiin vähän käppäilemässä maastossa ja napsittiin parit kuvat. Sen jälkeen Tiiu meni ratsastamaan maneesiin. Pian se verkkas sulon ja mä olinkin yhtäkkiä ympyrän sisällä juoksemassa juoksutusraipan kanssa. Kummaa kun sekään ei meinannut tehota :D Kyllä siihen sitten sytty virta kun Tiiu ratsasti päättäväisesti. Sulo rentoutu tosi kivasti Tiiulla ja niitten meno oli hienoa. Lopuksi Tiiu pomppi pari hyppyä Sulon kanssa, ai että kun Sulo syttyy esteillä!




Onko teistä tylsää kuulla jos kerron miten Tiiulla ja Sulolla menee, aina tälleen lyhkäsesti? Näin ekasta kerrasta kyllä piti kirjottaa, niistä tulee vielä hieno pari! 


3 kommenttia:

  1. Eih... perusvirhe laiskojen kanssa, että mennään huitomaan juoksutusraipalla, tai potkitaan pohkeilla ja raipatetaan hevosta. Silleen hevosesta saa parhaiten turran kaikille avuille, ja seuraavilla kerroilla vielä vaikeempaa saada se liikkeelle, lopulta jopa hevonen saattaa kieltäytyä liikkumasta ollenkaan ja keksii keinoja, miten saada häiritsevän ratsastajan selästä. En nyt siis kyllä tiedä hevosesta itsestään, että oliko poikkeuksellinen kerta tms, mutta laiskahkoa hevosta pitää motivoida liikkumaan eteenpäin. Eräs kansallisen tason kouluratsastaja kertoi mulle vinkkinä, että hevosta pitää naputella lautasten päälle PEHMEÄSTI monta kertaa raipalla tiettyyn tahtiin (ja pitää siis olla pitkä, tasapainotettu kouluraippa, eikä mikään läpsyraippa), ja kun se reagoi eteenpäin, on tosi tärkeää kiittää hyvin ja lopettaa heti kun tuloksia syntyy. Yhden ponin kanssa ainakin tätä treenatessa siitä tuli tosi reipas, ja kuuliainen, kun kukaan ei enää potkinutkaan kylkiin. Ratsastuksen tavoitteena kun on, että ratsastaja menee mahdollisimman eleettömästi, ja voi jättää jalatkin rennoksi. Loppujen lopuksi enemmän hevosta sattuu ja kyllästyttää, kun joku on kokoajan potkimassa tai pakottamassa eteen juoksutusraipalla. Ihan eri asia sitten, jos joskus käyttää kouluraippaa siihen, että tehostaa hevosen jalannostoja, mutta nekin hommat täytyy jättää ammattilaisille. Hevonen reagoi yllättävän motivoituneesti kiitokseen, ja paras kiitos tosiaan on aina lopettaa heti, kun vaikea asia sujuu, eikä jäädä hinkkaamaan sitä tai muita tehtäviä. Palkkiona voi tosin käydä myös esim. puomit, esteet tai maastolenkki, mutta niilläkään ei saa enää olla mitään erikoista tavoitetta, vaan lähinnä mielenvirkistystä. Toivottavasti tajuatte itsekin, että hevosta ei voi pakottaa liikkumaan eteenpäin :) hauskan näköinen poni kuitenkin!

    VastaaPoista
  2. Ihan poikeuksellisesti ja aika spontaanisesti sinne menin! Katsottiin auttoiko se ja kyllähän se vähän ponia virkisti, olin siinä vain pari kierrosta sen jälkeen Tiiu saikin ratsastettua Sulon tosi hyvin ja päättäväisesti. Itse en kyllä henkilökohtaisesti pidä raipan läpsyttelystä tms. Palkitsimme Sulon pienellä kavaletti hypyllä niinkuin kuvasta näkyy, se sai Sulon tosi reippaaksi ja se sytty esteellä. Että ei tää juoksutusraippa juttu ollut sellanen että miten poni saadaan liikkeelle pikemminkin vain testaus. Ihan hyvin sitä ilmankin saa ratsastettua eikä ole turta avuille. Tämä oli poikkeus koska Tiiu ei saannut kunnolla pohkeita läpi kenkä ongelmien takia jonka takia ratsasti vain sukilla!

    Kyllä jokainen hyvä hevosihminen tajuaa ettei sitä pakoteta liikkumaan eteenpäin. Niin tässä ei käynnytkään. En selittänyt tarkemmin tuossa mitä tehtiin yms joten en tarvitse tuollaista kommentointia, olisit voinut vaikka ensisijaisesti kysyä miksi ja mitä tehtiin. Sitten tuollaiset kommentit on asiallisia, toki olit asiallisesti kirjoittanut mutta varmasti ymmärrät mitä haen takaa.

    Sulo on oikein upea poni!

    VastaaPoista