perjantai 20. joulukuuta 2013

Jospa nyt ratsastin oikein?

(osa kuvista c: Aino)


Olin hiukan pettynyt että listassa luki taas Concord. Silti jotenkin helpottavaa että pääsen vielä sen selkään. Meillä oli siis koulutunti ja Concord on kyllä enemmänkin estehevonen. Esteille se olisi mieluisa mutta kouluun ei niinkään. Silti tyytyväisenä tunnille menin.


Concord oli tosi kuulias ja herkkä pohkeille. Opin heti ekalla tunnilla miten oikeen tähän heppaan sen oikean asetuksen löytäis. Se taivuttaa helposti päätään/kaulaan kokonaan jos ei ole tarkka ulko-ohjasta. Alku tunti meni hyvin ja ratsastin Concordia eteenpäin. Käynnissä Concord ei hirveästi myötää (en tiedä johtuuko osaamattomuudesta) , mutta ravi on sille ihan erilainen askellaji kuin käynti. Kun siirryttiin raviin, Concord pehmeni paljon suusta rupesi kuuntelemaan hyvin ja myötäämään. Se tuntui todella upealle. Concordin ravikin on tosi miellyttävä. 


Mun täydeksi yllätyksekseni ope kommentoi meidän menoa hyvin. En muista tarkalleen mitä se sanoi mutta suunnilleen sellaista että nyt kun Concord alkaa kulkemaan rennosti ja hyvin se ei saa kuitenkaan hidastaa vauhtia, tää on sille vielä vaikea asia joten ratsasta sitä reippaaksi ja säilytä toi. Muotoilin nyt tuon lauseen ehkä vähän hassusti mutta rehellisesti en muista miten se sanoi ton, muistan vaan että puolet oli kehuja ja puolet sellaista mitä pitää tehdä. Eniten yllätyin että se puhui mulle kuitenkin tosta, yleensä se ei oo sanonut. Ehkä tein nyt jotain oikein. Vaihettiin suuntaa ja pian nostettiin laukka. Laukassahan en ole sitä saannut koskaan myötäämään tai mitenkään pyöreeksi ja tuo on varmasti vaikeaa Concordille. Ope sitten sanoi mulle laukassa että yritä hakea samaa mitä sait ravissa, ratsasta Concordia rennoksi, tms. No yritin kyllä parhaami mutta enpäs nyt tiedä tuottiko tuloksia, mutta Concordin laukka on kyllä ihanaa.



Tunti oli oikein kiva ja olin tyytyväinen Concordiin. Treenattiin siirtymisiä jotka sujui ihan kivasti. Concordilla kun vaan tapana oli vähän sipsutella. Kyselin sitten tunnin päätyttyä että mennäänkö seuraavalla kerralla ilmansatulaa ja ope vastas että jos halutaan. Jes! Toivottavasti saan Concordin! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti