maanantai 23. joulukuuta 2013

Perniön ponitalli joulukalenteri luukku 21 osa 2

Ekana oli estetunti ja menin Ladyllä. Vähän jo kattelin että huhhuh, siinäpäs on iso polle. Selästä se ei enää sitten tuntunutkaan. Minä tyhmänä puin turvaliivin, mutta näin varusteratsastajan näkökulmasta ihan kiva yhdistelmä kai tuon punasen kanssa? Kunhan ois vaan ollut punanen huopa! 



Eka tunti, jota stressasin ajattelin vain että sen olisi pakko mennä hyvin. Siinä ''näytettäisiin'' taidot. Yllätyksekseni se menikin todella hyvin! Pääsin suurimpiin osiin hypyistä mukaan ja istunta oli hyvä, saattoi tietenkin johtua tuosta apulaisesta nimeltä turvaliivi. En siis yleensä turvaliiviä käytä. Ladyllä oli tosi pyöreet hypyt ja kuumuutta riitti eli oma moottori tallessa. Täydellinen heppa mun mielestä! Tärkeimmäksi osottautui ehkä loppujen lopuksi tämä heppa. Mietin pitkään kuka oli kaapannut sydämmeni kun kaikki muut ikävöivät jotain ja mä en ketään, nyt kun ajattelen niin Lady se oli.

Yks hypyistä missä ei oikein onnistuttu! Lähti ihan liian kaukaa ja no pysyin silleen ihan hyvin mutta maassa vähän nykäsin. 


Tunnista ei ole oikein muuta kerrottavaa kuin harjoteltiin reittejä ja laukanvaihtoja, omalta osaltani ne onnistui hyvin. No Ladyn osaavuus oli kyllä suurena helpotteena. 

Seuraavaan tuntiin en lähtenytkään niin innoissani. Mulle oli pistetty Moppe. Katselin edellisen tunnin menoa jossa kaverit meni ja ne hyppäs 70-80 neljän esteen rataa. Reitit näytti sivusta katsottuen ihan helpoilta. Paula (kai?) varusti mulle sitten Mopen ja nousin ulkona kyytiin ja mentiin verkkaamaan maneesiin. Moppe tuntu laiskalle mutta ratsastin eteen, jonka jälkeen Moppe tuli tosi kivaksi ja reippaaksi. Muut oli kertonut vaan Mopesta että laukasta se rikkoo tosi helposti raville varsinkin esteen jälkeen, estettä ennen yms. 

Oikea oppinen istunta
Oikea oppinen esteistunta :') nauran tälle aina kun näen tän

Alettiin hyppäämään mä patistelin Moppea eteenpäin yhtäkkiä vaan tajusin että oho täähän lähtee kohta käsistä! Se kuumu ja ei rikkonut kertaakaan raviin esteiden välissä ei pelleillyt eikä mitään. Se tuntu tosi upeelle ja en ajatellu että friisistä noin paljon virtaa lähtisi! Ja että ne ylipäätänsä hyppäisi noin hyvin!


En onneksi joutunut katumaan etten turvaliiviä pistänyt koska en tippunut. Lähellä kävi kun Moppe hyppäsi jonkun oudon kenguru loikan. Naurettiin vaan koko porukan kanssa!



Moppe oli tosi ihana hyppäsi hyvin vaikka tekniikka oli vielä vähän hakusessa ;) Istunta aina vähän kärsi mutta mitäs pienistä. 




Ihana! 

Vapaa ajalla kuvailtiin paljon ja syötiin karkkia ja sekoiltiin. Syötiin ihan sairaasti ei ihme jos jokainen vähän liho pari kiloa koska kaikki ruoka oli aina hävinny kun oltiin syömässä! 




Suurin kuvauskohde oli oona XD



Team retadit
Paula, rakkaalla lapsella on monta nimeä: Paavali, papu, Paavalniemi tms.

Taiteellistaa

Illan päätteksi ratsastettiin vielä itsenäinen jonka menin Mortilla. Mortilla oli tasasin ravi mitä oon koskaan ratsastanut. Pistin ihan ylipitkät jalkkarit enkä ees meinannu voida keventää. Tein paljon siirtymisiä mm, ravi pysähdys, pysähyksestä raviin. Tein vastalaukkaa joka onnistu ihan hyvin sitten yritin laukanvaihtoja mutta ei ollut tilaa niin ne meni pieleen. Menin loppu ravit ilmansatulaa. Mortti oli tosi super!


3 kommenttia:

  1. eiks toi kevytistunta vähä kusase? ei kannata hyppii esteit jos ei osaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuules kakkapylly mitäs kuvaa meinaat ;) Pari pila kuvaa oli

      Poista
  2. toi luke kuva xDDDDDD Tippuks toi ridaaja? Mitä oikein kävi???

    VastaaPoista