torstai 28. maaliskuuta 2013

Punametsän ridaus 23.3


Anteeksi pienenpieni postaustauko! En ole ennättänyt koneelle, ja kirjoittamaan tätä. 

Elikkä lauantaina 23.3 meillä oli yksityistunti punametsän tallilla.
Saavuttiin tallille puolituntia aikaisemmin tuntia, saatiin tietää hepat. Mulle tuli Faila, Veralle Eetu, Paulalle Robin. Kaikki oli karsinassa paitsi eetu, joten Vera autteli meitä sitten siinä. Failalla oli jo pintelit jaloissa enää tarvitsisi satula ja suitset pistää. Pyytelin sitten vähän apua koska hevosta ei kuulemma saannut pistää kiinni ja karsinassa pyöri ja hyöri ja minulla kun ei ollut tottumusta tuohon heppaan joten ihan turvallisuussyistä pyysin apua :) Saatiin sitten pistettyä satula ja näin vähän yritti potkia satulavyöräkiristäessä taino ei potkia yritti vaan liikkua paikalta. Suitset päähän ja ensimmäinen järkytys iski hepalle tuli sellainen huppu ;D Siinä oli kaksi silmää ja kukkia... Ei minun makuun ollenkaan, mun mielestä jotkuu kuvat pilasi tuo naurettava maalaus :D

Kun päästiin kentälle niin tamma pyöri vain paikoillaan eikä millään jaksanut kökkiä paikallaan sillä aikaa kun satulavyötä vielä kiristettiin. Hirveä ähkiminen olikin saada se kiinni :D Heti ekaksi kiinnitin huomiota ihaniin palmikoituihin ohjiin :3 Oli itse asiassa ihan kivemman tuntuisetkin. 
Isompana kuvana näkyy ohjat :) 



Heti kun ruvettiin keräämään ohjia huomasin että ei kovin hyvin saannut ohjia kerättyä kun Failan pää rupesi viuhtomaan. Siinä pikkuhiljaa ja varovaisesti sitten keräilin niitä ohjia ja ihan kivasti sitten lähti.
Failan käynti oli vähän laiskahkon puoleista ja heti aluksi tuntui ettei pohkeet tehoa yhtään :D Eikä kyllä raippakaan. Erja neuvoi käyttämään istuntaa, ja rupeamaan liikkumaan hevosen kanssa. Ajan myötä Faila rupesi kuuntelemaan minua ja toimi pohkeistakin, edelleen yritin kyllä muokauttaa istuntaani Failalle sopivaksi. 


 Paulalla ja Veralla näytti menevän hyvin, ja Robin oli niin söpö astmansa kanssa karsinassa :) Kai se köhi kentälläkin vähän en muista, mutta huppu myös silläkin, sama vaiva oli Failalla ja Robinilla en muista tarkalleen mutta jotain auringosta ja tälläistä.





Otettiin ravia, eipä paljoakaan pohkeilla tarvinnut pyytää kun tammasta rupesi löytymään pientä virtaakin. Taino miten sen nyt ottaa :D Kuitenkin ravi oli niin pehmeää ja tasaista että siinä kyydissä olisi voinnut nukkua ;) Ei missään pomputtanut ja harjoitusravissa oli tosi ihana istua ja sitä mentiikin paljon. Onneksi sain Failan näin jälkeenpäin ajateltuna jos se olisi ollut Velin kaltainen pomputtaja olisi tullut tunnista yksi katastofi! Faila kyllä vähän viskoi päätään ylös niinkuin kuvasta näkyy :D Mutta kun sai hyvin tuntuman niin nätisti lähti menemään ja lopetti tuon pelleilyn. 




Ravailtiin ympyrällä useampaan otteeseen ja harjoiteltiin asettamista ihan tosissaan :D Kyllä joutui Paula ja Vera keskittymään kun heidän poninsa oli kuulemma vaikeampia kun Faila. Failan kanssa meillä meni mun mielestä tosi hyvin, sen jälkeen ravailtiin pari kertaa ympäri kentän ja pysähdyksiä yms, tempovaihteluja ja lopuksi vielä pohkeenväistöä. Olisi tullut toosi upeita kuvia jos tuo naurettava huppu ei olisi ollut ;D Saatiin melkoiset naurut kotona kun kuvia katseltiin.
Kaiken tämän jälkeen vielä mentiin käyntiä ja ravia ja Faila rupesi alku päätemppuilun jälkeen jopa oikeasti laskemaan päätään ja kulkemaan hienosti, kuunnellen <3




AWSIPAPSI <3  lööv<3






Tuntu jotenkin hienolta olla nyt vähän tuollaisen
isomman ratsun selässä vaihtelua ellistä

Huomatkaa ohjat! Löysällä on :D Luultavasti vain hetken
tässä on pitänyt päätä enkä tätä tarkoittanutkaan...




Tää ei vastaa kuitenkaan sitä mitä meinasin :D ?

Lopuksi sitten loppuraveja ja käynnit :) Tunnin opetus oli kyllä ihan 9++ Ja opin toosi paljon tunnilla!
Ehdottomasti haluan mennä uusiksi, seuraavaa reissua jo sunnitellaan Paulan&Veran kanssa! ;)


No olin kyllä tähänkin tyytyväinen...

Tähän tuleekin tälläinen kuvaryöppy sitten kun en
joka väliin jaksanut tunkea kuvia joten tähän loppuun nyt...







Kiitos Faila, opetit mua paljon <3 

5 kommenttia: