lauantai 2. maaliskuuta 2013

Velillä ratsastaminen ei oo mun juttu...

Päästiin tallille kavereitteni kanssa (Paula&Vera)..Ryntäsimme iloisasti tallin ovesta sisään ja pysähdyimme katselemaan suloista ''uutta'' ponia Faunaa. Paula ja Vera ei ollut Faunuskaa ennen nähnyt joten he olivat kai ihan haltioissaan :D Fauna on kieltämättä super söpö. 



Noh minä fiksuna tyttönä muistin mitä me oikeesti rynnättiin katsomaan oli että kellä mennään.. Kipiteltiin vauhdilla satulahuoneeseen ja katsottiin listaa...
Lotta-Veli
Paula-Emmy
Vera-Yaffa
Nyt voin jo sanoa etten tiennyt että kuolema odottaa... Hypin innosta ja pyörin ja huidoin käsillä ilmaa ja olin innoissani päästässeni velillä. Veli on siis arabialainen hevonen ja en ole koskaan mennyt ennen sellaisella.. 
Velistä mulle oli kerrottu että pukittaa herkästi raipasta ja sen ravi on hirveää (varsinkin harjoitusravi) 
No mua ei haitannut olin ihan innoissani, no rupesin kyselemään laukasta.. Kerrottiin että nostaa jos osaa oikein pyytää ja on vauhdikas.. No innostuin ja mentiin maneesiin odottelemaan että meidän tunti alkaisi. Kaikki hepat siis oli jo valmiiksi tunnilla. No meidän tunti alkaa... 

Veli oli laiskahkon oloinen käynnissä ja yritti oikoa kulmista, en tajunnut että piti olla niin tarkka sen kanssa.
Ravi nooh kaverini kuvailema ''tuntuu sisäelimissä saakka'' oli aika paljon totta. Ravia oli helppo keveentää koska oli niin pomppivaa joka tietenkin sai minun keveennyksen sellaiseksi että seison aina siellä tikkuna... En kehtaa ees pistää kuvia koska ne on niin jotain järkyttävää kun pepun ja satulan välinen matka on jotain...
Ja ne kädet :D Ei ollu yhtään kulmaa missään kuvassa ja kantapäät sojottaa jokakuvassa ylhäällä ja kaikki päin jotain... Noh harjotusravi oli tuskaa se sattu ainakin, en osannut yhtään istua siinä enkä rentoutua. Jännitys tarttu Veliinkin. Nyt jälkeenpäin voin sanoa että en haluaisi mennä Velillä ennenkuin olen ainakin lisää puolivuotta ratsastanut ja ehkä hiukan kokeneempi ja oikeanlaisempi ratsastaja Velille.

Tehtiin loivaa kiemuraa pitkillä sivuilla ja siitä tuli sellasta
että paljon heppoja yhdessä kuvassa ;) 

Vera&Yaffa<3 Veran yksi lemppareista taitaa tuo Yaffa olla.
Haluaisin itsekkin sillä mennä ja oon yrittäny ny kinuu et
vaihetaanko ens kerral jos saan Velin mutta en usko että suostuu..

Paula&Emmy<3 Paula kuitenkin lupasi harkita vaihtoa :)
Hienot!



Laukka! Laukka laukka laukka... Eijei ei näin. Meillä meni päin kuusta ja olihan se mageeta kuitenkin tuntea tuon siron herkän arabialaisen hevosen laukka. Se oli ihanaa jos sitä oisin osannut paremmin ratsastaa.
Veli onkin kove menijä ja kiihdytti tosi nopeaan laukkaan aina kun päästiin ''ponipuolelle''. Tehtiin siis kaksi ympyrää päätyihin isomassa laukkasi hepat pienemmässä ponit.. Ainakin mun mielestä heppojen pääty-ympyrä oli isompi :D Noh se meni sitten sellaiseksi että veli vetää päätä ylös ja minä käsiä ylös ja mä heilun ku vieteri satulassa ja yritän pidättää sitä raviin... Ei suostunut heppa siirtymään edes käyntiin. Joka ympyrällä piti kiihdyttää ja lähteä menemään, yhdessä kohtaa pelästyin kun kiihdytti niin ja tähtäsi kohti väliaitoja

Väliaita :) 
 Siinä samassa sydämmeni heitti voltin :D Meinasin jo että voi että nyt se hyppää ja mä tipun..  Taisin ehkä mielessäni kuitenkin liioitella tapahtuman mutta silti pelästyin. Tajusin nimittäin käyttää parhaita apuvälineitä ohjia ja ohjata Velin takaisin voltille. Se siitä traumasta, olenkin aina miettinyt mitä kävisi jos toisen tunnin hevonen ryntäisi laukaten toiselle puolelle maneesia missä on silloin nyt estetunti ja mä tippuisin selästä se olisikin lystiä..



Ei tullut kun pari kuvaa tuosta laukasta :D Muut on jotain järkkyä.. Veli ei sovi mulle.
Ens tunnil tietenki ois hyvä päästä taas menee ku nyt tietää virheensä ja kaikki mut en usko et ne iha heti sitä mulle uusiksi pistää sen verran huonosti meni! Haluisin mennä Emmyllä,Yaffalla,Hartsalla,Faunalla tai Lukaksella :D Mut en usko et pääsen Y,H,F tai L menee koska nii... Halikuvat oli ainoot jotka onnistu :)

<3

Veli on kuitenki hali poni<3


HALIHALIHALI <3

Länkkärimeininkii :D

Halii<3 

Hali emmy<3

Kunno poseeraukset molemmil :D 

21 kommenttia:

  1. ääh vähä mä oon retu nois joissai kuvis :D ku jalustimet ei oo päkiöil jne :P mut yaffa silti sen kirahvikaulasta huolimatta on mun yks lemppareita <3 se on nii ihanan reipas :D ja kylläpä se veli menee :D jos enskerral saan yaffan ja sä velin ni ehkä voin vaihtaa.. mut kattoo ny :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin me kaikki Vera niin me kaikki... Ois tosi siistii päästä mennä menee Yaffalla ja tuhannet kiitokset jos voidaa vaihtaa:)<3

      Poista
  2. Kuis monta vuotta sä oot ratsastanu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon pienestä pitäen ratsastanut hevosilla ja nyt vakituisesti sain aloittaa primuksessa viime syksyllä:) Tästä aiheesta lisää ridahistoriassa kun ehdin sellaisen kirjoittaa!

      Poista
    2. Joo ridahistoria!!! Laita siihen samaan mistä toi sun blogin nimi tulee :)

      Poista
    3. Kerron myöhemmin nimen kun on tarpeeksi lukijoita :)!

      Poista
  3. Mist tää sun blogin nimi tulee? Ja milloin tulee leiripostaus 2012 ????????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin nimen tarkoitusta en vielä paljasta kerron myöhemmin siitä lisää se on kanssa sitten haaste kaikille lukijoille joilla on blogi :) Ja sitä en vielä tiedä kamppailen tuben kanssa että voisin lisätä leirivideon koska haluan sitten pistää sen siihen samaan.

      Poista
  4. Apuohjat???? & jos oot ridannu pienest pitäen nii luulis et osaat pitää kantapäät alhaalla (kute kuva 13/21) ja vähä ohjista vetäen ratsastat, luulis et ratsastaisit paremmi, itse en ees viittis laitella tollasi kuvia nettii. Vai ootko menny pienen vaa talutukses?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä niistä? Ja on ollut kantapäät aina ongelmana. Usealla kokeneemmallakin ratsastajalla ne on ylhäällä (en siis väitä että itse nyt oisin niin kokenut että ratsastaisin virheettömästi). Velillä tunti meni huonosti ja ei hyviä kuvia saatu ja laukassa velissä oli paljon pidättelemistä. Ja en ole, kerron myöhemmin mitä ja miten olen ratsastanut pienenpänä! Anteeksi jos kuvat ei miellytä. Itse voin sanoa että ratsastin Velillä huonosti ja en ole vielä tarpeeksi kokenut ratsastamaan Velin kaltaisilla hevosilla. (en edes itse ymmärrä miksi minulle se pistettiin) Kiitos kommentista :)!

      Poista
  5. onko Velillä apuohjat? ja hevosta voi pidättää myös omalla istunnalla eikä ohjista vetämällä. Kantapäät opetetaan jo alkeiskurssilla. Muutenkin pysäyttämistä helpottaa ne kantapäät ettei lennä kaulalle. Enkä puhunut mitään kuvistasi, vaan ratsastus tyylistäs. Muutenkin kuvien laittaminen missä ratsastat kantapäät ylhäällä ei vakuuta et oot pienestäpitäen ratsastanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvista selvästi näkyy että on martingaalit ei apuohjat... Tiedän tiedän. Ja niin opetetaan niinkuin mullekkin on opetettu alusta lähtien, ei se meinaa että on virheetän monilla ratsastajilla ei kantapäät joka hetki ole alhaalla mukaan lukien mulla ja mulla se on vielä ongelmana (?) Kyllä siitä saarnattiin tunnilla niinkuin kotonakin, ensikerralla aijon panostaa enemmän jalkoihini käsiin ja ryhtiin. Okei, no enpä ajatellut sitä tuolta kantaa ehkä seuraavaksi pitäsi valita sellaiset kuvat missä ratsastan virheettömästi? No ei kukaan ei pysty siihen. Enkä ole mikään hyvä ratsastaja opettelen koko ajan ratsastusta ei voi koskaan opetella liikaa:)!

      Poista
    2. melkein samanlaisia kuitenkin. Millä tallilla kävit alkeiskursissi? Et varmaan millään laatutallilla tai ainakaan kunnon opetuksessa. Muutenkin voi ottaa kuvia asioista joita osaa, eikä niistä mitä ei todellakaan mitään yliampuvaa. Kuitenkin olet nolannut itsesi jo täydellisesti noilla "ratsastus" kuvillasi.

      Poista
    3. Jokaisella on omat mielipiteet... Ei parane lukea jos olen sinun mielestäsi nolannut itseni? Ja kerron edelleen ridahistoriassa kaiken.. Ja musta on ihan hyvä pistää kuvia siitä miten rehellisesti olen tasoltani? Kaikki epäonnistuu joskus kaikki onnistuu joskus. Tuskin sinäkään aina olet ollut täydellinen kaikessa? Käyppäs muuten ihmeessä tsekkaamassa Primuksen sivut jos epäillyttää tallin laatu...

      Poista
    4. En tämänhetkistä talliasi epäilekkään. Ainoa mitä epäilen on alkeiskurssisi jota tuskin olet käynyt tai jos nyt oletkin niin huonossa paikassa, sillä alkeiskursseilla kantapäät taotaan päähän niin, ettei noin usein virheitä tule. En ole muutenkaan sanonut itseäni täydelliseksi, mutta ei todellakaan tule noin usein mitään virheitä.

      Poista
    5. Noh jos et malta odottaa ridahistoriaa niin tässä tulee, en käynnyt primussa alkeiskurssia en käynnyt virallisesti missään opettelin alkeiskurssin asiat yksityisessä opetuksessa ja primuksessa vanhempani halusivat vielä minun käyvän jatko-kurssin koska uudet hepat opetus ja kaikki. Joten primuksessa olisi minut heti siirretty joko hevos tai poni ryhmään mutta en mennyt vaan lähdin kertaamaan asioita jatkolle, sieltä huomattiin kuitenkin etten sinne enää kuulu ja vaihtu ryhmä perusryhmään. Kävin perjaatteessa leirillä samat asia... Siitäkin lisää tulossa.. Että jos väität että primuksessa on huono opetus tervetuloa kokeilemaan, minulla on huonot tapani ja myönnän etten loistanut Velillä, se ei mitenkään liity primuksen tallin opetukseen. Ja huomaathan etten esiinny joka kuvassa... Velillä ratsastaminen oli suunnattomasti helpottunut jos olisin muistanut jalat ja sen etten nostaisi käsiäni niin korkealle, opettaja siitä motkotti useaan otteeseen mutta en välttämättä pysty keskittymään juuri silloin tunnilla vaan käyn useita tunteja kotona täältä kuvien kanssa mitä virheitä olen tehnyt ja yritän ottaa opikseni. En aijo peitellä ratsastustaitojani täällä blogissa ne on mitä on, opin koko ajan lisää ja yritän korjata virheitäni ei maailmaani kaada jos en onnistu yhdellä tunnilla yhteistyöhön hevosen kanssa.

      Poista
  6. veronica, asiaa! ja anonyymi, jotenki en nyt iha ymmärrä et ees omalla nimellä voi kirjottaa asioitas ja mehän ollaan oppimassa siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on ihan sama jos joku kommentoi anonyyminä tai nimenä ei hän mitään sen pahempaa oo tullu sanoo muutakun oman mielipiteen ratsastuksestani, olen kuitenkin sitä mieltä että ihan itse tiedän miten ratsastan ja kiinnitän huomiotani. Ja silti kyllåähänny noi anonyymin kommentitkin reipastuttaa päivää että jotkuu lukee blogiani :)! Ja niin ollaan me opitaan vielä, kukaan ei koskaan voi opetella ratsastamaan täydellisesti!

      Poista
  7. Miks kaikkien pitää tulla sanoo tänne jotain ilkeitä nanegatiivisii kommentteja?
    Musta se ei ois ainkaaan kivaa, ja jokaisella ihmisellä ne kantapäät jossais vaiheessa nousee.
    Mä en ainkaaan puuttuisi tollasiin pikku asioihin.
    Luuletko ano et martingaali on apuohjat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuesta! Ja aika fail ku luuli martsoja apuohjiks, samalla paljasti ettei taidakaanbolla niin osaava;)

      Poista