perjantai 31. lokakuuta 2014

Väärällä hepalla valmennuksessa


Tosiaan viimeviikon keskiviikkona menin myöhään illalla valmennukseen, johon aluksi mun piti mennä Iinalla, mutta Millakin piti liikuttaa niin päädyin sitten Millan selkään. Meillä on siis vain ulkokenttä joka passaa mulle täysin hyvin, mutta harmillisesti nyt niin huonoilla keleillä se oli jäätynyt ja oli ihan kova. Tunnin koko aiheena olikin käynti. En edes ajatellut että, käynnistäkin irtoaa noin paljon ratsastettavaa kunhan jaksaa keskittyä. Toki se on hidas ja varmaan kaikki valitsee vikaksi miellyttävimmistä askellajeista, mutta nyt tälläisillä keleillä päästäänkiin keskittymään käyntiin.

Aloitettiin tunti pysähdyksellä. Pysähdyksestä piti alkaa ratsastamaan askel kerrallaan, vain kavio kerrallaan. Eli vauhti minismaalisen hitaaksi. Aluksi oli haastavaa, en voi uskoa että sanon jopa näin mutta,  kyllä se oli haastavaa. Loppujen lopuksi saatiin käynti askelaskeleelta ratsastettua ja hevonenkin tuntumalle, jonka jälkeen alettiin kasvattamaan käyntia askel askeleelta. Sitten otettiin käynti takaisin melkein pysähdykseen ja sama uudestaan. Tässäkin meni jo aivan älyttömästi aikaa ja haastetta oli siinäkin, vaikka näin kuvittelee sen olevan helppoa ja yksinkertaista. Oivalsin kyllä että pienistäkin asioista löytyy aina asia mitä voi parantaa.
Seuraavaksi alettiin työstämään käyntiä paremmalle tuntumalle. Tämä sujui hyvin ja Milla oli hyvällä tuntumalla. Annettiin hetken vapaampaa käyntiä.
Tämän jälkeen alettiin tekemään kulmiin aina takaosankäännöstä. Multa kysyttiin olinko tehnyt ennen vastasin joo, oonkin tehnyt mutta äkkiä huomasin olevani ihan hukassa. Kertauksien kanssa saatiin kerran kohtuullinen jonka jälkeen olin taas ihan hukassa. Milla oli myös vaikea koska puski takapäätä uran ulkopuolelle, joka hankaloitti tehtävää paljon. Tehtiin isoja takaosakäännöksiä ja siitä hitaasti kootusti normaalisti.

Jäätynein varpain alettiin lopettelemaan tuntia kun saatiin takaosakäännökset hyviksi. Vähän olin hämilläni että tässäkö se tunti jo oli, mutta kyllä se tunti oli vierähtänyt ja koko ajan oli ollut tehtävää. Eka kerta se tääkin sitten oli ;) Kokemusta rikkaampana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti