sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Syysloma la: Kolme kärpästä yhdellä iskulla

Otsikko muunnettuna kolme hevosta yhdessä päivässä ;)


Kolmeksi keräsimme itsemme vihdoinkin tallille. Puoliunessa tallustaen haettiin Milla ja varustettiin se. Päätin mennä vielä kerran ilmansatulaa, vaikka tosin huolissani jo miten peppu kestää :'D 



Heti aluksi otin vähän rennommin. En edes yrittänyt lähelle niin hyvää, mitä oltiin perjantaina. Päätin vaan saada kohtalaisen tuntuman ja ratsastaa nyt enemmän läpi oikeaan. Heti aluksi tunsin jo kuinka Milla vähän oli tammapäällä eikä halunnut työskennellä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ollut jäykkä eikä jännittynyt. Pidempään kuin perjantaina, jouduin hakemaan hyvää tuntumaa. Välillä meinasi mennä hermot, kun Milla yritti steppailla ja pitää turpaa ihan korkealla, eikä meinannut antaa yhtään periksi. Otin tahdikasta ravia jonka jälkeen päätin laukata pois nämä alku vikottelut.



Sen jälkeen sainkin heti parempaa tuntumaa Millaan, kun vauhti oli kunnossa ja oltiin laukattu. Pyörittiin ympyrällä ja Milla vaan parani koko ajan vähän enemmän, kerrallaan.





Otin toiseen suuntaan myös ravia ja vähän laukkaa. Toimi paremmin, heti vasempaan, onhan se Millan parempi suunta. Tarkoituksena oli mennä raviväistöjä, mutta Milla pyrki kokoajan lennokkaampaan raviin, joten päätettiin taas ottaa lisäyksiä. 
Lisäyksissä Milla toimi taas niin hyvin. Tuli vähän jopa samanlaista fiilistä hipova tunne lisäyksien aikana, kuin perjantaina. Otettiin vuorotellen lisäyksiä kumpaankin suuntaan. Kokeiltiin muutamia väistöjä, jotka tosin ei hyvin onnistunut. Otettiin vielä pari hyvää loppu lisäystä, jonka jälkeen ravailin sitten pitkin ohjin ja vietiin Milla takaisin talliin, leivän kera.





Seuraavaksi haettiin Arto-poni, jolla Elina oli mennyt maastossa perjantaina. Tällä kertaa ei testaillut puoliakaan niin paljon, kuin eilen. Lopuksi myös minä menin Arton selkään, kokeilemaan millainen pikku tapaus tämä oli.
Olin Artolle vierestä hirveän iso, mutta ei se näyttänytkään niin pahalta, mitä oltiin Elinan kanssa kaavailtu. En hirveästi työstänyt Artoa, menin eniten Arton ponimaista ravia ja vähän laukkaa. Lopuksi loppuravailin ja kävelin. Tosi super poni oli vaikka en muuta kuin käväissyt. Vitsi kun olisin vähän lyhyempi, niin sen selässä voisin enemmänkin vierailla!



Jo pimeän aikaan lähdettiin pyydystämään Iinaa. Jouduttiin soittamaan apujoukkoja paikalle, koska eihän se Iina antanut kiinni. Lopuksi oltiinkin jo heittämässä satulaa selkään ja lähdössä kentälle. Päätin heti, että nyt yritän. Oltiin koettu pientä oivallusta viime kerralla ja nyt pääsisin testaamaan miten menisi. Heti aluksi Iina tuntui kivalle ja lähdin työstämään sitä pitkään käynnissä. Saatiin käynti yllättävän hyväksi josta oli hyvä jatkaa raviin. Ravi pysyi paikotellen yhtä hyvänä kuin käynti ja olin super tyytyväinen Iinaan. Ajatuksissa vain pyöri että kuinka hieno suokkitamma on kyseessä. Mua ärsyttää kun jotkut vähättelevät lämppäreitä ja suokkeja, että niistä ei olisi mihinkään. Joo, ne ei välttämättä pyöri mailmanluokan kisoissa, mutta ne on hienoja hevosia, siinä missä muutkin. Anteeksi tämä pieni valitus, mutta tuli pieni välikohtaus yhden tuttavan kanssa...

Asiasta toiseen, mentiin tosi kivasti Iinan kanssa ja otettiin laukkaa jossa annoin sen mennä ja välillä otin kiinni ja lyhensin laukkaa. Tosi hienosti meni! Loppuravit meni vauhdikkaasti ja annoin Iinan mennä sellaista vauhtia kun huvittaa ja herranjumala kovaa se meni! Lopuksi hidastelin ja venytti päätään. Tyytyväisiä oltiin ja hyvin mielin jäätiin odottamaan sunnuntaita.
(Pahoittelut huonot kuvat, oli pilkkopimeää)






2 kommenttia:

  1. Toistit ton Arto-tekstin kahdesti..:D

    Hui miten iso oot sille :o

    VastaaPoista
  2. Oho kiitti, korjaan heti! :)

    Aijaa, emmä must mitenkään hirveen iso oo mut iso kuitenki :)

    VastaaPoista