maanantai 20. lokakuuta 2014

Syysloma pe 1: Ei se miltään lämppäriltä näytä




Perjantaina saavuttiin kahdelta tallille ja hattiin Milla sisälle ja alettiin varustamaan. Ilman satulaa lähdettiin sitten kentälle, jossa nousin selkään ja lähdettiin kävelemään alkukäyntejä ja raveja pellolle. 




Lähdettiin takaisin kentälle jossa aloin työstämään Millaa volteilla ja taivuttelemalla. Pitkään hain kunnon tuntumaa, ja alku jäykkyyden ja vastustelun jälkeen Milla rupesi hellittämään ja alkoi keskittymään työskentelyyn.



Milla muuttui hetkeksi ihan eri hevoseksi ja alettiin tekemään lisäyksiä pitkälle sivulle. Milla oli tosi kuuliainen ja huomasin taas kuinka paljon paremmin siihen saa otteen kun on ilmansatulaa. Kaikki tuntui paljon helpommalle kuin edellisenä päivänä. Ravilisäyksiä tehtiin mun tasapainon mukaan. Millan ravissa on tosi hankalaa istua ja varsinkin kun se lisää ja muuttuu enemmän ravuriraviksi, joku joka on mennyt lämppärillä pystyy varmaan kuvitellakkin. Kuitenkin melko onnistuneesti pysyin siellä ja saatiin ihan huippu pätkiä jossa Milla venytti ja käytti kunnolla takapäätään, super!





Lisäystä pyytäessä


Tämän jälkeen Milla tuntui niin hyvälle ja varmoin fiiliksin nostettiin laukkaa. Laukka oli niin super! Se ei tällä kertaa yhtään kaatunut sisään ja saatiin hyvän tahtiseksi vielä. Menin enemmäkseen ympäri kenttää enkä ympyröillä. Vauhtia pitää olla Millan laukassa että se tulee hyväksi. Elinakin kun aina välillä neuvoi ja antoi palautetta niin selosti siinä innolla että kuinka Milla käyttää takapäätään ja laukkaa ylämäkeen. Se tuntuikin niin hyvälle miltä näyttikin.



Laukan jälkeen Milla näytti jo melko väsyneeltä joten otettiin pidemmät välikäynnit jonka jälkeen otettaisiin vasta toiseen suuntaan laukkaa ja ravia. Sitten kun otin uudestaan tuntumalle alkoi taas tämä Millan pieni tammatestailu ja ei millään halunnut hyväksyä tuntumaa ja steppaili vaan ravissa. Päätin ottaa suoraa laukan ja se helpottikin. Aluksi pientä ristiriitaa mites tässä mennään mutta sitten sain Millan hyväksi ja se meni laukkaa hyvin oikeeseenkin kierrokseen.


Laukan jälkeen työstin Millaa hetken jonka jälkeen eteenalas. Sitä hymyn määrää miten ihanasti oli mennyt ja se miten Milla venytti lopuksi ravissa. Ravi alkoi tulla niin pomppuiseksi Millan venyttäessä joten kyllähän sieltä kerran alas jaloilleni tulinkin kun tasapaino meni hetkeksi.

Takaisin selkään ja hetken vielä ravia ja loppukäynnit ja kunnon taputukset! Oli se Miltsi kyllä niin hieno! Elinakin kommentoi että ompas hieno lämppäri että ei se kyllä siltä ajoittain näytä ;)






5 kommenttia:

  1. woou kuinka hienosti meette !! ♥

    VastaaPoista
  2. Ootteko miettiny voisko satula olla epäsopiva jos ei toimi niin hyvin satulalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millan satula on ihan uusi ja sopiva :)
      Aika monet hepat toimii paremmin ilman satulaa :)

      Poista
    2. Niinhän ne toimii, mutta jos kovin suuri ero on niin silloin asiaa kannattaa miettiä.

      Poista