keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Wish you were closer to me



Yksinkertaisesti ihana Lefa! Puolen vuoden tauon jälkeen kapusin taas tämän ihanan selkään. Olin samalla tunnilla millä puoli vuotta sittenkin, meillä oli vain eri opettaja. Aloitettiin ratsastamaan käyntiä hyväksi, sain Lefan heti tuntumalle ja hyväksi. Viimeksi mulla oli ollut ongelmia liian pitkän ohjan  kanssa ja Lefan hitauden kanssa. Nyt kaikki rullasi hyvin ja siirryttiin raviin. Tehtiin vähän itsenäisesti asioita samalla kun yhdessä tehtiin voltteja. Otin Lefan istunnalla pysähdykseen muutamia kertoja ja tuli tosi hyvin vaikka istunta ei ollut aina ihan mukana Lefan kuuliaisuuden kanssa. Alettiin tekemään voltti pitkän sivun alkuun ja ravilisäys suoraan pitkän sivun loppuun. Aluksi ei oikein lähtenyt menemään, varsinkin kun Lefalla on niin kaamean iso ravi niin keventäminenkin oli vaikeaa. Hiljalleen alettiin saada onnistuneita lisäyksiä.




Lisäyksien jälkeen alettiin tekemään avotaivutusta ravissa pitkällä sivulla. Aluksi taas vähän hakusessa mutta muutamien kertojen jälkeen onnistui jo todella hyvin ja olin tyytyväinen. Työstin samalla Lefaa vieläkin ravissa ja lisäilin itsenäisesti ja volttasin. Tämän jälkeen olikin laukan vuoro. Alettiin tekemään pitkän sivun suuntaan pohkeenväistöä. Ensikertalaiseksi tehtävä tuntui vaikealle, ainakin päässä. Ensimmäisellä yrityksellä onnistuttiin jo väistämään hyvin muttei tarpeeksi, olisi pitänyt ottaa enemmän oikealla ohjalla että oltaisiin saatu syvemmin. Tehtiin väistöjä toistoon ja lopuksi tulikin mallikkaita ja onnistuneita väistöjä. Muutamilla kerroilla Lefa näytti taidokkaat vaikea A juttuja kun sarjavaihtoja joka askeleella teki konsanaan. Oli hassua istua selässä ja yrittää pysyä ryhdissä eikä mennä etukenoon, kun vaihdeltiin laukkoja. Tämä jäi onneksi kertaan, toisella kerralla kun annoin avut se vaihtoi vahingossa laukan ja väistettiin väärällä laukalla onnistuneesti ja tehtävän lopussa vaihdoin takaisin oikean laukan. Lennokkaasti Lefa liikkui ja sen laukassa on todella miellyttävä istua. Laukkojen jälkeen otettiin vielä eteenalas ja lopetettiin tunti onnistuneeseen fiilikseen. Opettajaltakin tuli paljon kehuja ja myös siitä että Lefa meni kivasti peräänannossa. 

Oli taas ihanaa vaihtelua primuksen tunneilta ja pääsin nauttimaan täysillä Lefasta ja hyvästä opetuksesta. Taas vain pelkkää positiivistä fiilistä.



Valitettavasti ei ollut oikein enempää hyviä kuvia, ja laukasta esim ei ollut ainuttakaan kuvaa. Elinalla oli täysi työ kuulemma videoidessa tuntia. Jos joku ei vielä katsonut niin puolessa välissä videopostausta on ratsastusvideota Lefasta!

Odottaen seuraavaa kertaa Lefan selässä

1 kommentti:

  1. Voisit nostaa sen katseen pois sieltä ponin niskasta..

    VastaaPoista