perjantai 19. syyskuuta 2014

Onnistumisia ja oivalluksia


Anteeks ei suostunut kääntämään kuvia
Heippa! Kävin taas tiistaina Iinalla itsenäisesti, ekaa kertaa ihan yksin olin. Vähän jännitti miten sujuu. Kävin hakemassa Iinan ja aloin hoitelemaan. Puhelin sille tosi paljon rauhoittavasti ja rapsuttelin ja kehuin kun oli niin nätisti. Paljon kivemmin meni hoitaminen kuin viimeksi. Oli muutenkin kiva rauhoittua vain kahdestaan. Hoitelinkin siinä puolisen tuntia ja sitten aloin vasta varustamaan. Suunnattiin sänkkärille alkukäynneiksi ja käveltiin siellä joku 10min ja siirryttiin kentälle. Aloitettiin käynnillä ja pysähdyksillä. Iina on tosi kuuma tapaus suokille ja tuokin minulle paljon haastetta, en kummosemmin nimittäin suokeilla ole mennyt. Pysähdykset sujui kivasti, tehtiin loivallauralla väistön tyylisesti ja sujui kivasti. Otettiin ravia ja tein paljon ympyröitä ja voltteja. Otin myös siirtymisiä takaisin käyntiin ja menin myös harjoitusravissa. Työskenteltiin tosi pitkään ravissa ja olin suunnitellutkin että laukka jätetään viimeseksi ettei tule turhaa kinastelua sitten vauhdista niinkuin viime kerralla vähän kävi. Ravi tuli tosi hyväksi ja olin tyytyväinen vauhtiin joten ajattelin jättää ravin siihen ja otin laukkaa. Laukkasin rennosti pari kierrosta kenttää ympäri molempiin suuntiin, ja Iina laski tosi hyvin raviin heti kun pyysi. Teinkin siitä johtuen kierroksien välissä aina ravisiirtymisen ja sujui tosi kivasti. Tyytyväisiin fiiliksiin sitten otettiin loppuravit ja lähdettiin vielä sänkkärille vetämään loppukäynnit.





Torstaina olin ekalla tunnilla Iinan kanssa. Meitä oli kaksi tunnilla ja tuntui ihan yksityisopetukselta. Heti alkuun ope tuli korjaamaan mun istuntaa näytti kuinka mun pitäisi istua. En olekkaan koskaan ennen tajunnut tätä virhettä. Varaan aivan liikaa painoa jalustimille enkä istu tarpeeksi syvällä satulassa joka myös vaikeuttaa ottamalla istunnalla kiinni hevosta. En ollut edes tiedostanut tätä virhettä ennen. Vasta sitten koin ahaa elämyksen kun asetettiin mun jalka oikein ja neuvoi enemmän käyttämään istuntaa oikealla tavalla. Heti Iinakin tuntui paremmalta kun osasin käyttää istuntaani paremmin ja oli myös jotenkin luonnollisemman tuntusta istua selässä. Tehtiin käynnissä jotain, pyörittiin volteilla ja haettiin asetusta paremmin läpi. Otettiin pian raviin ja alettiin tekemään pitkänsivun alkuun voltti ja voltilta suoraan avotaivutus. En muista tarkalleen mutta taisi olla oikeaan kierrokseen missä ei sujunut oikein yhtään. Oli vähän vahva suusta ja en osanut oikein ottaa tarpeeksi. Viimeiseksi saatiin jo hyviä avoja ja sujui ok ja oltiin tyytyväisiä ja vaihettiin suuntaan. Vasempaan tehtävä oli paljon helpompi ja nyt piti jopa keskittyä ettei lähdetty liikaa menemään. Tyytyväisesti annettiin sitten pitkät ohjat ja alettiin ottamaan laukkaa. Oltaisiin harjoiteltu avoan tapaista laukassa mutta me keskityttiinkin nyt vain siihen että saataisiin laukkaa paremmaksi ja tarpeeksi hitaaksi ja silleen että Iina joutuisi kunnolla työskentelemään. Loppujen lopuksi alkoi jo onnistumaan ja saatiin laukka hyväksi ja oli hyvä lopettaa. Paljon kehuja Iinalle hyvästä tunnista jolla mentiin jo selvästi askel eteenpäin. Heitettiin hepalle loimi ja päästettiin ulos. Kotiin päästiin vasta kymmenen maissa!

Kuva lauantaista

Huomenna suunnataankin porukalla maastoon, kivaa että päästään näkemään nyt maastoreittejä että itsekin sitten jossain vaiheessa uskaltautuisi sinne liukenemaan. Huippu kivaa! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti