sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Viimeinen tunti lauantain ryhmässä

Kuvat (c) Aliisa


 Viimeinen lauantain tunti starttasi nyt viikonloppuna vauhti Veikolla. Vähän jännitti sen viime aikaisen kätöksien takia. Menevä poni siis oli kyseessä. Selkään päässessäni Marjo kertoi että ei saa jäädä vetämään ja pitää hellittää-> pidäte-välitön hellitys. Aloitin pääsäännöllisesti ratsastamaan istunnalla. Käynnissä Veikkoa oli helpompi työstää ja sujuikin ihan mukavasti. Siirryttiin raviin. Alku sujui hyvin, Veikko kuunteli istunnalla. Aloin vaatimaan enemmän myös tuntumalla kun alettiin kokoamaan ravia pitkillä sivuillla ja pidentämään lyhyillä. Tämä meni vähän vetämiseksi jolloin Veikko protestoi selvästi menevällä vain enemmän eteenpäin.


Siirryttiin sitten ympyrälle pian ja otettiin laukkaa. Veikko meni koko ajan todella hillitysti ja oli miellyttävä. Ei tullut kertaakaan paniikkia että nyt se lähti. Vähän ajoittain pieniä kiihdytyksiä mutta sain nopeasti takaisin. Opeltakin tuli positiivistä kommenttia. Vähän mun istunnassa harmittaa kun olkapäät on alkanut mennä lysyyn ja laukassa mulle on nyt palannut tollainen pieni etukeno. 


Laukkojen jälkeen otettiin ympyrällä harjoitusravia ja Veikon ravissa oli helppo istua ja siihen oli paljon helpompi saada kontrollikin kun istui alhaalla. Marjo huomautti minulle hetken päästä että yritä pitää jalat takana. En ole koskaan aiemmin huomannut tuollaista virhettä minulla, muutakuin sillon kun suloilin Sulolla ja istunta kärsi muutenkin vähän pienestä hepasta. Jännä juttu, yritin sitten lopuksi kiinnittää niihin huomiota. Välillä aina Veikko saattoi kiihdyttää jossain kohdin ja kun otettiin vielä erilaista ravia niin piti olla koko ajan tarkkana ettei lähtenyt vetäämään. Oli hyvää treeniä tälläinen enemmän istunnalla ratsastus kuin yleensä.


Lopuksi otettiin ravia vielä ja sillon meillä oli hyvä vauhti meneillään. Veikko kuunteli hyvin eikä edes ajatellut kiihdyttää. Tämän jälkeen alkoi se pyöreyskin sieltä tulemaan ja olin tyytyväinen loppuraveihin. Marjokin kehui että nyt alkoi toimimaan. Hyvät fiilikset jäivät. Aluksi kuitenkin, vielä automatkallakin valitin että meni huonosti. Pohdittuani tuntia kuitenkin vähän syvemmin, näin jo positiivisesti että saatiin pidettyä vauhti hallinnassa ja meni hyvin. Siispä tyytyväisin mielin lopetin nytten lauantain ryhmässä. Huomenna lähteekin käyntiin uudessa ryhmässä, uuden opettajan kanssa ja toivottavasti ehkä jonkun uuden hepan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti