lauantai 27. syyskuuta 2014

Hyvä ratsastuskerta



 Moikka! Keskiviikkona mentiin Ennin kanssa yhdessä tallille. Enni pitää omaa hevostaan samalla tallilla missä Iina on. Kun saavuin tallille lähdettiin piakkoin sänkkärille jossa kuvailin Enniä ja Millaa. Yritettiin ottaa vähän hienompiakin yhteiskuvia mutta ei oikein onnistunut kun ei löydetty paikkaa. Tämän jälkeen lähdettiin takaisin talliin jossa varustin Iinan ja lähdettiin sänkkärille alkuverkkaamaan ja kuvailemaan.







Otettiin vähän ravia löysin ohjin ja Iina meni tosi rauhallisesti ja ihan yllätyin. Tuli heti fiilis että tänään menee hyvin. Olin jo etukäteen päättänyt että nyt uskallan käyttää pohkeita Iinalla vaikka se onkin kuuma hevonen, uskallan ratsastaa sitä enemmän. Tämä soveltui hyvin koska Iinalla oli rauhallinen päivä ja pystyttiin työskennellä hyvässä yhteistyössä myös sillonkin kun siirryttiin sänkkäriltä kentälle.



Aloitin käynnissä loivallakiemuralla väistättämään ja mikä fiilis kun sehän väisti, ja hienosti. Sillä jyrkkyydellä ja vauhdilla millä minä halusin. Vaihdettiin suuntaa ja onnistui taas. Alettiin ottamaan ravia jossa myös kokeilin väistöä ja sujui myös tosi kivasti vaikka olisi ollut kyllä enemmän huolellisuudessa petrattavaa. En oikein viitsinyt enää ravissa hirveästi väistättää kun olin tyytyväinen käyntiin. Pyörittiin ravissa paljon volteilla ja ympyröillä ja ympyrällä vähän yritin ristikkäistä liikettä, sujui ok. Otin myös pysähtymisiä, ja nekin sujui niin hyvin pystyin ottamaan istunnalla kevyesti eikä tarvinnut ohjaa melkein ollenkaan, mitä yleensä ei siis ole vielä meidän kohdalla käynnyt. Otin harjoitusravia muutaman kierroksen kunnes siirryin laukkaan.


Laukkaa otin muutaman kierroksen ja yritettiin tähdätä juuri rauhalliseen ja oikean rytmiseen laukkaan, mihin meidän pitikin keskittyä. Yllätykseni Iina ei kuumunutkaan kamalasti laukasta ja sitä oli miellyttävä työstää siinäkin. Otin tässä vaiheessa välikäynnit ja kamerasta loppukin akku joten passitin Ennin opettajan rooliin. Mitäs kävikään..? Otin uudestaan laukkaa ja kokeilin pitkällä sivulla lisäystä ja sitten kiinniottoa ja sujui tosi kivasti ja Iina oli ihan mukana yhteistyössä. Ajattelin ottaa lävistäjällä vielä uudestaan tempomuutosta ja siirtää raviin lävistäjän lopussa. Sitten vaan menoksi ja sujuikin hyvin kunnes hetkonen tajusin että heppahan vaihtoi laukan lennosta. Huusin vaan Ennille että vaihtoko tää laukan, ja naurun ja hymyn seassa kokeiltiin vielä uudestaan muutamaan otteeseen. Pari kertaa tuli ristilaukka mutta myös puhtaita vaihtoja. Iina ei ollut edes moksiskaan eikä siitä kuumunut kuten yleensä jotkut hepat tekevät. En tiedä oliko sillä sitten erityisen laiskahko päivä vai miksi sujui noin kivasti varsinkin kun olin lukevani Iinan liikutusvihosta että oli ollut edellisenä vapaapäivä. Lopuksi otettiin vielä loppuravit ja käytiin pellolla vielä käppäilemässä. Oikein kivoihin fiiliksiin jäi ja tyytyväinen ratsastaja ja varmasti heppa! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti