perjantai 1. elokuuta 2014

Leiriavustajana viimeiset päivät

4. päivä Melkkilässä


Neljäntenä päivänä keskiviikkona, homma sujui samaan tahtiin mitä edellisinä. Alkoi jo vähän väsyttää aamuherätykset, mutta silti suoriuduttiin töistä. Leiriläiset puunasivat hoitoheppansa hienoiksi, sillä järjestettiin kauneuskilpailut. Autoin yhtä Saaraa tekemään verkkoa Hemmon harjaan, onnistui ihan kivasti, varsinkin kun oli kiire. Harja tosin loppui kesken.



Päätettiin myöhemmin Merikan kanssa kuka saisi voiton. Voiton vei Kantri heppa jolla oli ihana letti, kukkineen harjassaan. Illalla meillä oli odotettu estetunti, jota oltiin pyydetty. Meidän piti hyppiä tietyillä hepoilla, mutta sitten ell kävi rokottamassa joten jouduttiin vaihtamaan hepat ja pääsin menemään toivomallani hepalla, jota olin koko leirin ihaillut ja halunnut kokeilla. 


Nopeasti lähdin varustamaan Mimmiä, sen jälkeen kun tultiin uimasta. Kamala ahdistus oli siitä että en saisi Mimmiä kuntoon ajoissa mutta loppujen lopuksi oltiin kymmenen minuuttia aikaisemmin kun muut. Aloittelin verkkaamaan kaikessa rauhassa jokaista askelajia ja tein tempovaihteluja. Mimmi oli sellainen mitä olin kuvitellutkin, reipas ja yrittää miellyttää ratsastajaa. Vauhtiakin siitä lähti, onneksi jarrut löytyivät kuitenkin! 



Aloitettiin sitten hyppimään pieniä ristikoita ja Nabris antoi meille ohjeita. Hypyt sujuivat hyvin ja Mimmillä oli pehmeä hyppytyyli. Ennen estettä kiihdytti mutta hidasti aina esteen tullessa lähelle joten piti olla pohkeet kiinni ja tarkkana paikoista. Lopuksi mentiin kuuden esteen rataa ja mulle hieman nostettiin. Oli ihan kiva mennä vähän isompaa rataa mitä yleensä primuksessa. Isoimmillaan este oli kuitenkin vain 60cm. Olin muuten viimein tyytyväinen istuntaani esteen päällä. Olen päässyt eroon koukkuselistä, ja nykyään pääsen sulavasti hyppyyn mukaan ja jalat pysyy suhtkoht paikoillaan. Edistystä on siis tapahtunut, jes! 





5 päivä Melkkilässä



Viimeinen herätys, viimeinen aamutoiperrus aamupalalle. Leiriläisten katseilla jo haikeutta tulevasta lähdöstä. Lähdettiin taas varustamaan, ja auttamaan leiriläisten leikkitunnille. Kaikilla oli hauskaa ja vedettiin Merikan kanssa maa-meri-laiva-leikkiä. Tämän jälkeen alkoi leiriläisten jännittämä leirikisa. Minä olin kuvaajanroolissa kentän nurkassa jossa autoin samalla ratsastajia. Leirikisat onnistui kaikkien osalta hienosti, yksi tippuminen mutta takaisin selkään nousti ja pääsi hienosti maaliin. Kisojen jälkeen oli aika antaa halit ja hyvästellä, toivotella hyvää loppu kesää. Haikeata se minullekkin oli, eka pesti leiriavustajana. Voisin sanoa että ihan kunnialla suoriuduin, työtodistuksessani oli kiitettävää ja erinomaista. Ehdottomasti jos vain mahdollisuus tulee ensi vuonna sama uudelleen! 

Leiriläisten lähdettyä mentiin vielä nopeasti ratsastamaan, minä liikutin Dandy-ponin joka oli ollut pari päivää leposalla. Poni oli ihan kurassa joten suihkutettiin mudat pois ja sitten vasta päästiin selkään. Ilman leiriläisiä meillä toimi kamera penkillä ottamassa videota ja vuorotellen alhaalla käymässä kuvaamassa. Dandy oli vähän säikky mutta lopuksi rentoutui kivasti. Menin aika rennosti, ja nautin viimesistä hetkistä Melkkilässä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti