lauantai 19. lokakuuta 2013

Ensimmäistä kertaa kullalla♥






Ensimmäistä kertaa Kamulla pääsin menemään 5.10. Pitkän ajan olen poikaa toivonut päivästä saakka kuin ekaa kertaa sen näin. Hoitohevosekseni Kamun sain 18.5 joten yhteisiä hetkiä meille on kertynyt kohta puoli vuotta! Näin lyhyessä ajassa Kamusta on tullut tosi tärkeä minulle ja kaiken kruunasi 5.10 oleva lauantai jolloin ensimmäistä kertaa pääsin pojan selkään ja vielä ihan ensimmäisenä junior ratsastajana primuksessa.
                               Kirjoitettu 17.10









Kaikki tuntui ihanalle kun nousin Kamun selkään. Sitten vasta se totuus oikeasti yllätti pääsin oikeasti sen selkään. Ajattelin etten koskaan pääsisi Kamun selkään ja menemään läpi tunnilla kaikkia askellajeja. Olin vain ajatellut että joulusta tulisi hienoa koska pääsisin jouluridassa jouluaattona ratsastamaan viisitoista minuuttia käyntiä Kamulla.


Kamuhan on vielä nuori kuusivuotias ruuna. Heti tunnin alussa olin paniikissa jo että mites tää liikkuukaan. Tuntu ettei millään uralla haluttu pysyä suorassa vaikka pitkillä ohjilla mentiin. Korvat heilu ja pää viskoutui vähät väliä ilmaan kun oltiin otettu ohjat.




Kamun hoitajana en oikein välittänyt miten se hevonen nyt menee nautin itseasiassa vain että sain olla sen selässä. Heti alku tunnista ulkoavut täytyi olla tosi tarkat. Ulkoavut oli se juttu, enpä vain tajunnut sitä kunnolla. Jotenkuten reiteillä pysyttiin ja saatiin tehtyä tehtävät. Ope sano mulle alussa jotain löysistä ohjista että pitää olla vähän löysät ohjat Kamulla tai jotain. Siinä sitten pyykkinaruna mentiin koko loppu tunti. En saannut tuntumaa Kamun suuhun kunnolla että olisin voinut työstää sitä jotenkin.

Ravia otettiin vähän ajan kuluttua ja se vähän jännittikin että minkälainen sen ravi olisi kun sennu heppa on. Yllätyksekseni ei edes paha. Ei ollut niin iso liikkeistä mitä odotin. Jotenkin pomputtavaa mutta pahemmissakin olen istunut.

Kauhea kantapää!
Otettiinkin tosi nopeastí laukka ja voi herran jestas Kamun laukka oli niin ihanaa. Se oli tosi isoa mutta niin tasaista ja pehmeää. Tosi vauhdikasta. Laukkaa piti kuitenkin pitää yllä ja kun mentiin Kamun mielestä liian lähelle toista niin herra sanoi ei ja laski raviin vaikka kuinka yritti jatkaa laukassa. Pyörittiin kentän sisällä koska Kamulle ei ollut tilaa uralla, meillä oli nimittäin kaikki ratsastajat ekaa kertaa koossa. Joten oli kieltämättä vähän ahdasta ja Kamun isoille liikkeille ei ollut tilaa.





Tunnin aiheena oli siirtymiset. Laukattiin ensin molempiin suuntiin ja sitten alettiin tekemään tehtäviä. Ei siis enää tehty avoja tai väistöjä. Sai valita haluaako mennä harjoitusravia vai kevyttäravia tietenkin tilaisuuden tullen haluan mennä harjoitusravia. Se että miten pysyin Kamun harjoitusravissa oli mullekkin vähän suuri ihme. Tosin pompin siellä ja heiluin kuin perunasäkki. 

Tältä näytti harjoitusravi :')

Pysähdys

Harjoitusravi :'D Naurakaa mun istunnalle

Keveennys


Tehtiin koko loppu tunti siirtymisiä ja sitten lopuksi ympyrällä annettiin ohjaa. Kamusta jäi kyllä tosi hyvä fiilis vaikka mentiinkin ihan laamana koko tunti! Silti oli hienoa päästä rakkaan selkään ja kokea sen kaikki hienot askeleet. Kuuntelevainen ja herkkä Kamu on mutta sen käynti on tosi keinuvaa jos ei tarpeeksi eteenpäin haeta. Laukka oli mitä ihaninta ja tekisin mitä vain että uudestaan sen selkään pääsisin. Toivottavasti pääsen vielä jonakin päivänä.

Videota saatte erikseen jossain postauksessa, sitä en ehtinyt tehdä ja en halunnut venyttää postausta enempää. Huomenna on taas tunti nyt pitkän ratsastustauon jälkeen huimat kaksi viikkoa siis. Innolla odotan kellä jatkan toivottavasti ei oo joku tuttu kuten Elli. Itseasiassa kaikki muut hepat käyvätkin, ja varsinkin Kamu. Rakastan sitä! 




Rakastan sua

14 kommenttia:

  1. Kato uus blogi : ourdailylifee.blogspot.com

    Liity lukiaksi jos kiinnostaa ! :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavast pääset vielä menee Kamulla (: katoin vähän aikaa teijän menoo sil tunnilla ja näytitte kyl sopivan toisillenne

    VastaaPoista
  3. Käytätkö koskaan kannuksia?

    VastaaPoista
  4. öö tunnistatkohan sä noita askellajeja, toi kuva mihi laitoit kuvatekstiks "Keveennys", toi heppa menee siinä kyllä käyntiä aika selvästi.

    mut siitä se lähtee! söpö heppa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XD haha kiitos huomautuksesta en tajunnutkaan oon jotenkin ajatellut koko ajan että se menee siinä ravia kun muistikuva tuosta tilanteesta oli ravissa :) Kyllä mä ne askellajit tunnistan, tuossa kävi kyllä aika moka mutta niitä sattuu jokaiselle ;)

      Ja Kamu on! :)

      Poista
  5. Oikeesti tän blogin ulkoasu on aivan järjettömän ihana. Kuvat on laadukkaita ja postauksia on tosi kiva lukea. Sä ja Kamu sovitte mainiosti yhteen! ;3

    VastaaPoista