tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kunnon hankitreeniä hiihtolomalta ja paljon kuvia!





Moikka! Olin liikuttamassa Millaa hiihtolomalla ja nyt vasta teille ennätän tästä kertoa.. Kuitenkin saavuttiin kahdeltatoista tallille vielä valoisaan aikaan ja ennen räntää.
Varustassa hieman kesti etsiessä uudesta tallista kaikkia kamoja mutta loppujen lopuksi pääsin selkään ja lähdettiin metsätietä kohti peltoa. Ratsastin alkukäynneiksi pellon ympäri jonka jälkeen päädyin isolle ympyrälle johon käynnissä alettiin tekemään uraa. Vähitellen nostin ravin pieniksi matkoiksi. Oli hauskaa istua selässä ja nauroin vaan Millan pomputtavalle raville (johtuen lumessa tarpomisesta). Milla ei aluksi oikein tahtonut tulla tuntumalle joten pyörittiin hetken vähän vapaammin jonka jälkeen tein ravissa meille laukkasuoran.

Kuinka ihana tunne olikaan kun painoin pohkeet Millan ympärille ja annoin sen mennä. Ja sehän lähti. Pikkuiset ilopukki räpellykset mahtuivat parille ekoille kerroille ja hymyilin selässä vain kuinka tamma nautti irroitella. Oltiin molemmat ihan innoissaan ja ei Millalle voinnut muuta kuin nauraa. Se oli tosi ihana ja pörheenä ja ihan intsinä! Kun se tajusi että aina tietyssä kohdassa annetaan lupa lähteä se oli niin kärsimätön odottamaan jopa merkkiä että uhitteli hypätä pystyyn. Nauroin sille vaan kun se oli niin hassu. Laukkojen välissä aina yritettiin ravata ja sain paljon parempaa tuntumaa ja hyvää ravia ja oli kyllä hyvää treeniä Millalle kun joutui kunnolla koipiaan nostella!
Nyt kuitenkin kuviin, oli muuten vaikea karsia yli 2000 kuvasta..




<3 Ihan menossa! 






Yrittää olla hurja! 





Laukkojen jälkeen annoin pitkät ohjat hetkeksi. Kun otin takaisin tuntumalle ravattiin pari kierrosta molempiin suuntiin ja otin vielä laukat. Aluksi laukka oli aika huonoa, eikä oikein halunnut tulla tuntumalle. Laukka kuitenkin parani ja tuli tosi hyväksi ja pyöriväksi. Nelitahtisuus hävisi melkein kokonaan ja Milla oli tosi kuulias ja olin tosi tyytyväinen sitä.

Laukan jälkeen otin ravia ja voi että miten hienoa ravia Millasta taas irtosi! Se nosteli jalkojaan tosi hyvin ja kulki tosi hyvin. Kuvat kertoo!
 Lopulta oltiin ravailtu niin paljon että oltiin tehty ihan pohjainen latu ympyrälle ja mentiin pari kertaa ravaamaan puhtaaseen hankeen että Milla saisi paremmin nostella jalkojaan vielä. Voi se tykkäsi, ihanan työhaluinen tamma!
Otin vielä pitkillä ohjilla ravailua jossa se venytti taas hyvin. Hyvät treenit oli mulle sekä hevoselle, oltiin molemmat ihan hiessä. Käveltiin vielä oikein pitkät loppukäynnit ja sitten hoidettiin se kunnolla ja pistettiin karsinaan napostelemaan ruokaansa.









2 kommenttia: