torstai 5. syyskuuta 2013

Poni pomppaa!



Menin viime lauantaina jälleen Eetulla. Hypättiin esteitä joten varustettiin oikeilla kamoilla Eetu. Meillä oli siis taas Marjo opena. Verkkailtiin nopeesti sitten ruvettiin laukkailemaan ja huhhuh mä oikeesti hengästyin! Mulla oli paksu sadetakki koska tunnin alussa vähän satoi. Sade onneksi kylläkin loppu nopeasti mutta menin silti puolet tunnista takilla. Älkää siis ihmetelkö kun vaatteet on vaihtunut kesken kuvia! :D




 Aluksi kaikki oli puomeina paitsi poikkihalkaisialla olevat sinivalkoiset puomit oli asetettu pieneksi ristikoksi. Lopuksi kaikki puomit korotettiin pieniksi ristikoiksi. Ei hypätä korkeutta, vaan keskitytään enemmän reitteihin ja tehtäviin niinkuin yleensä primuksella tehdään.



Nyt harjoiteltiin laukanvaihtamisia, ja Marjo vielä mulle jotain sanoi että nyt pääset kunnolla treenaamaan laukanvaihtoja Eetun kanssa, en muista mitä se sano meinasiko että Eetulle laukanvaihdot on vaikeita? Eetu kyllä tajusi homman idean ja hyvin vaihdeltiin aina esteillä laukat eikä noussut kun kerran (ensimmäisellä esteellä) väärä laukka joka korjaantui tosi hyvin Eetun saadessa kiinni suunnasta (Näkyy videossa ensimmäisellä hypyllä). Laukat oli kyllä tosi helppo saada menemään Eetulla ja pykiksessä kun tuli opeteltua kaikenlaista niin nyt oli paljon helpompaa kun osasikin jo. Reiteistä olisin voinut pitää enemmän kiinni koska vähän mutkiteltiin ties mistä mutta eipä siinä mitään, ensikerralla vähän voisi panostaa myös reitteihin!


Tässä meinas tulla kielto mutta sitten..
Eetu päättikin hypätä :D aika läheltä mutta silti ;) 
Kurvaillaan! 
Tässä jäin vähän roikkumaan ohjista

Eetu on hypätessä kyllä reipas, se tykkää paljon hyppäämisestä ja sitä joutui estelläkkin että nyt ei mennäkkään vaan odotellaan vuoroa! Esteillä ollaan menossa vauhdikasta vauhtia mutta juuri ennen estettä tulee stoppi ja ihankun se miettisi hypätäänkö tästä vai ei? Joten useat hypyt vähän töksähteli ja hypättiin liian läheltä. Eetu hyppäsi mukavilla ilmavaroilla kyllä pienet esteet. Yksi ainoa kielto tuli kun oli niin huono laukka, muuten olin ylpeä että ekaksi kerraksi meni niin hyvin! Eetu oli kertakaikkiaan ihana esteillä ja haluan sillä jatkaa niin esteillä kun koulussakin.


Sukkulaponi! 
Hyvä eetu! Ilmavaralla mennään ;)!

Paras poika <3
Nyt seuraa kysymys mihin ihmeen tallille menisin ratsastamaan yhden tunnin? En saannut ratsastaa Kroatiassa vaikka mahdollisuus oli, joten äiti lupasi mulle täällä suomessa jonkun tunnin mutta minne? Primukselle (piritan tunnille), punikselle, palmulle? Oon nyt suunnitellu jostain vuokrahevosta tai jotain mutta ei niitä kyllä mistään löydy, pitäisi joihinkin yksäritalleille mennä kyselemään onko hevosia joita voi vuokrata, liikuttaa yms? Tässä lähellä on kyllä talleja mutta enpä usko sellaisia jotka kaipaisivat hevosilleen liikutusta. Olisi ''suhteiden'' kautta tosi siistiä saada jostain paikka mutta en tunne/eikä vanhempani tunne ketään. Tiedän pari kaveria jotka suhteiden kautta on saannut liikutus/vuokra hepan. Toivottavasti joskus mullekkin sattuisi sellainen tuuri! Täällä kaupungissa ei ihan noin vain ratsastella.


9 kommenttia:

  1. tuu leppävaaran tallille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois tullakkin!(: Tiiätkö paljon irtotunti maksaa?

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Oonkin aijemmin suunnitellut tulevani käymään ja ottavani sieltä lisätunteja sähköposteihini ei olla kuitenkaan vastattu.. Olisi hauska esim sieltä alkaa vuokraamaan heppaa mutta kun ne uudet hinnastot tulee (jos tulee) niin saa nähdä tuleeko olemaan kallista. Ratsastatko itse siellä tiedätkö hinnoista tai hevosista? ;)

      Poista
  3. laitoit tohon että hypyt töksähteli niin paikkahan pitää ratsastaa itse :) paras tekniikka on laskea kolmea askelta ennen estettä niin tietää mistä hevonen hyppää ensimmäisen kerran ja sen mukaan voi alkaa ottamaan kiinni tai käyttää vielä varmistus pohkeilla että hyvä paikka saavutetaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos neuvosta ;) paikkoihin pitäisi kiinnittää huomiota mutta Eetu epäröi aina hyppääkö vai ei ja kieltää helposti ei tämä toki vaikuta tuohon asiaan mutta silti vähän vaikea kun jotenkin varautuu siihen kieltääkö poni vai ei :)

      Poista
  4. Estetalli Gobbackasta vuokris? Halpaa ja saa hyppiä paljon isoja esteitä, kosska siellä on nii paljo heppoija ja ponnyja ;)) best place ever!

    VastaaPoista
  5. Tapiolan ratsastuskoulu. Aika kallis irtotunti mutta omasta mielestäni hyvä opetus! Kaikki ei tietty tykkää :)

    VastaaPoista