lauantai 31. tammikuuta 2015

Pienen pieni onnistuminen lämmittää mieltä


Olin Elinalla tammikuun alussa, joten joo postaus tulee tosi myöhässä. Hoksasin vasta tänään että en ole kirjoittanut tästä tunnista, joten nyt vähän palailua 4.1. 

Mun vakiratsu merlitzin tallilla on Lefa mutta nyt päädyin ihan uuden hevosen selkään syystä kuin toisesta... Kerttu, kookas ruunikko. Istuessani selässä se tuntui ihan hyvälle, liikkui pohkeesta kivasti ja haki tuntumaa alaspäin. Kun kerättiin ohjat tuntuma menetteli ja vähän heilahteli laidasta laitaan kunnes siirryttiin raviin, jolloin lopullisesti olin hukassa. Kertun pää nousi taivaisiin ja askel koventui ja lähti juoksemaan alta. Hämmennyin tosi paljon, koska mulle oltiin kerrottu ihan toisen laista juttua kyseisestä hevosesta.. Oli myös ristiriitaista koska tuntui että se menisi hirvittävää vauhtia ja puuskuttaisi vaan menemään kuuntelematta mua mutta todellisuudessa se meni hitaan ja laiskan näkööisesti ja ei ollut tietoakaan ulkopuolisesti alta juoksemisesta. Jolloin opettajakin koko ajan käski pistämään Kerttua eteenpäin vaikka todellisuudessa yritin saada jonkinlaista tuntumaa sen juoksemiseen. 


Siirryttiin pääty ympyrälle jolloin tuli tunnin ainoa onnistuminen josta mulla oli pieni syy hymyillä päivän aikana. Kerttu rentoutui hyvin ympyrällä ja myötäsi hieman. Silloin sen alta juokseminenkin rauhottui ja pystyin tehdä siirtymisiä ilman hirveää taistelua. Siitä päästäänkin pysähdyksiin jotka olivat yksi mahdottomuus kun me vaan vedettiin toisiamme puolin toisin. Tekisi mieli sanoa että lopuksi pysähdykset olisivat onnistuneet mutta mitäs vielä pahenivat vain loppua kohti.



Tunti oli jälleen monipuolinen joten päästiin väistämään paljon ja ne onnistui hyvin lukuun ottamatta että pystyin vain koko ajan kauhistelemaan että kohta nousee turpa taivaisiin. 

Väistöjen jälkeen otettiin laukkaa joka oli ihan ok ja vähän pysyi paremmalla tuntumalla ja laski kyllä raviin. Teki itsekin päätöksiä missä lasketaan raviin, argh.. Noh joskus näinkin päin että tunti oli yksi fiasko :D Hävetti kyllä ratsastaa tuolla tallilla noin... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti