lauantai 8. marraskuuta 2014

Istunta pohdintaa maanantain tunnilta




Moikka! Nyt tulis maanantaista tuntipostausta vihdoin. Listassa luki jo kolmatta kertaa Lassi. Olin ihan iloinen, tuttu heppa. Lassi on miellyttävä, mutta ei jotenkin iske minuun, enkä löydä itseäni haastamassa itseäni ratsastamaan paremmin Lassin kanssa. Se on vain yksi tunti ja hevonen muiden joukossa.

Ratsastettiin alkutunti itsenäisesti kun meidän opettaja otti meidät vuorotellen luokseen katsomaan vähän istuntaa. Eli tunnin aiheena olikin yläkroppa. Heti luonnollisesti aloin itsenäisesti keskittymään istuntaan enemmän, ja ennalta tiesinkin mihin keskittyä lapaluihin ja käsiin. Käynnissä Lassi tuli kivan rennoksi ja oli helppoa keskittyä istuntaan. Ravissa meiltä katsoi yhteistyö ja tuntuma hävisi. Ratsastin sitten kokoajan istunnasta piittaamatta sen enempää, Lassia paremmaksi. Otin muutamia pätkiä harjotusravia ja keskityin ettei selkä jakaantuisi kahteen osaan, jota tuppaa käymään. Sitä on vaikea selittää mutta harjoitusravin tahdissa alaselkä menee taakse ja ylä eteen. Vuorotellen tätä, vaihtuvin osin. Olen karistanut tätä ongelmaa pois pitämällä hyvää ryhtiä ravissa. Hyvällä ryhdillä luonnollisesti tuntuu enemmän jännittyneeltä jolloin se vaikuttaa myös hevoseen, ja sitä kautta pompin enemmän enkä saa lantiolla läpi liikettä.
Vaikka tunnilla ei ollut aiheena jalat, pakko lisätä että harjoitusravissa alan puristamaan polvilla ja pohje irtoaa, jalka myös valuu tosi eteen. S:n tallilla missä käyn valmennuksessa, ollaan keskitytty mun jalkoihin. Jään helposti varaamaan liikaa painoa jalustimeen (aloitteellinen virhe), jolloin jalka on jäykkä ja vaikea saada läpi hevoseen. Kun otetaan Primuksella maanantain tunnilla aiheeksi jalat, katsotaan tuleeko enään huomautusta samasta asiasta.


Otettiin laukkaa ekaksi oikeaan ja sain Lassiin parempaa tuntumaa kuin ravissa. Yritin spurttailla pitkällä sivulla herättääkseni hepan mielenkiintoa. Vähitellen saatiin oikea vauhti ja ok tuntuma. Tämän jälkeen tulin välikäyntien ajaksi katsomaan istuntaani. Jälleen lapaluista huomautettiin ja liika ryhdistä puhuttiin. Ope käski kiinnittää huomiota enemmän alavatsalihaksiin, joka oli muuten pirun vaikeata, en edes hahmottanut aluksi miten löydän ne omasta kropasta ja miten hyödyntää.

Otettiin peilin pitkällä sivulla harjoitusravia, jossa pystyi tarkkailla samalla omaa istuntaa. On ne peilit kyllä hyödyllisiä kapistuksia, tuntui aina välillä avuttomalta kun peili hävisi näkyvistä. Suurin ongelma on selvästti mulla lapaluut ja itse harjoitusravissa syvällä istuminen. Pitää oppia avaamaan lantiota enemmän ja mukautumaan liikkeeseen ilman että jännitän kamalasti lihaksiani, vaikka muuten olisinkin rento. Siihen olin tyytyväinen että kädet kannoin hyvin, vaikka ohjat löllyikin mukana. Kaikki keskityttiin siis enemmän istuntaan ja jätettiin hevosen oikein päin ratsastaminen sikseen. 
Saatiin pari suht ok pätkää, johon olin ihan tyytyväinen. Paljon vielä korjattavaa ja paljon vielä harjoiteltavaa.

Otettiin laukkaa yksitellen ympyrälle, jolloin saatiin kommenttia istunnasta. Taas ne kirotut lapaluut ja pää notkahtanut taakse. Heilun myös kummallisesti laukassa, eli enpä siellä laukassakaan syvästi istu. Välillä ihan naurattaa kuinka vaavun eteen ja taakse ihankun satula olisi niin liukas ettei sillä pysy, siltä se totisesti näyttää välillä. Laukassa Lassi oli taas mukavalla tuntumalla ja oli helpompi keskittyä istuntaan. 

Tosi tyytyväinen olen tuntiin, jäi hyvät fiilikset, ja ehkä vähän ylpeyden tunnettakin tunnen siitä kuinka nopeasti tähän tasoon ollaan noustu parin vuoden sisällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti