keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Saanko esitellä arabimaisuuttani?



Veli on tullut kotiin! Tuli juuri lomalta viime pe ja Vilma ratsasti sen sitten perjantaina heti kun poika oli tullut. Lauantaina Veli oltiin pistetty mulle ekana, vähän jännitti kuinka paljon energiaa sieltä mahtaa löytyä!

Harmitti tosin ja olin pettyny koska mun piti saada Ligero mutta viime hetken vaihdoksista (hevospulaa? Bellis ja Elli parantumassa lomalla) sain Velin. Ensikerraksi en sitten voikaan jännittää kenet saan kun olen lauantaina perrassa. Sen takia oonkin menossa keskiviikkona illalla rästille.



Alotettiin kahdella ympyrällä ja tehtiin väistöjä. Veli väisti ihan kivasti mutta ei mitenkään erityisen hyvin. Nostettiin aika pian ravi. 



Veli tuntui tosi oudolle ravissa ja astui aina toisella jalalla hirveen alas, en osaa selittää tarkemmin. Se siis ontui, meinasin sanoa Marjolle mutta ope varmaan itsekkin sen huomasi. Jatkettiin siis tuntia, ihan hyvin se kulki tästä ontumisesta huolimatta. Aika piakkoin nostettiin jo laukka. Tiedän ettei Veli tykkää hirveästi raipasta silti hölmönä laukannostossa sitä käytin. Mojovan pukin poni heittikin. 


Mitäs sitten sanoisin? Veli ryösti laukassa ja kiidätti minua ympäri kenttää, joka kaarteessa kun sooloiltiin meinasin tippua. Semmossia kurveja vedeltiin! Kuulemma kameratkaan ei ollut pysyneet perässä

Laukan jälkeen tehtiin väistöjä diagonaalilla. Aluksi ei oikein onnistunut ja mentiin ihan kiemurana. Suurimmaksi osaksi oli kuitenkin kun oltiin koko ajan liian lähellä jotain ja jouduttiin pysähtelemään kesken tehtävää. Se ärsytti ehkä vähän enemmän ratsastajaa kun hevosta, joten aika pipariksi koko touhu meni. Pari vikaa väistöä mentiin kivasti kun kuljettiin hyvällä etäisyydellä muihin ja tajusinkin vähän miten tätä nyt pyytäisi. 



Väistöjen välissä työstin vähän käynnissäkin ja Veli tuntui tosi pehmeelle suusta ja toimi hyvin. 





Jossain välissä sitten taas otettiin laukkaa. Tällä kertaa osasin varautua ryöstämiseen joten hillitsin laukkaa heti alusta. Nosto oli hyvä ja vauhti pysyi koko ajan hyvänä. Olin tyytyväinen että laukka onnistui niin hyvin.

Sitten otettiinkin loppu ravit ja venytettiin heppojen kaulaa. Tykkäsin tosi paljon Velistä! Kuten joku varmaan huomasikin teksti oli kirjoitettu pari päivää sitten. Nyt vasta kirjoittelin loppuun ja tuo rästituntihan on siis ihan parin tunnin päästä. Mutta pistäkääpä kommenttia tahdotteko videota?



Veli nyt lähti sitten taas lomalle parantelemaan jalkojaan, toivottavasti tulee takaisin pian

13 kommenttia:

  1. Moikka! Jos saa rakentavasti antaa palautetta ratsastuksestasi, niin muutamaan asiaan KUVIEN mukaan kiinnitin huomiota :) Sulla on aika hyvä ryhti, joka on selkeästi parempi kuin monella muulla kerralla. Istunnassa tosin kiinnitin paljon huomiota sun jalkoihin ja käsiin. Paino pitäisi olla päkijöillä, ja kuvien mukaan sun jalat on polvesta asti tosi jäykät, eli paino ei jakaudu oikeisiin pisteisiin. Ratsastuksessa on pääasiassa kolme painopistettä, yksi molemmissa jaloissa ja viimeisin satulassa istuinluiden tuntumassa, mutta sulla näyttää olevan aika huterat painopisteet. "Ryöstäminen" ja muut vastaavat ongelmat helpottuvat kummasti, kun saa itselleen tiiviin ja vankan istunnan. Kuvien mukainen istunta voi olla hevoselle tulkinta jännittyneestä ratsastajasta, koska tosissaan näytät aika jännittyneelle. Vaikken kyseistä hevosta tunne, niin arabit ovat omien kokemuksien mukaan tosi herkkiä, joten ne reagoivat vielä normaalia enemmän ratsastajan virheisiin. Istut myös aika takana satulassa ja nyrkit on kääntyneet joissain kuvissa aika vahvan näköisiksi (ns. raviohjasote, tosi vahva hevoselle). Ymmärrän, että kaikkiin ominaisuuksiin on mahdotonta kiinnittää huomiota, mutta uskon että pikkuhiljaa saat virheitä korjattua hyvin! :) Muistat vaan tiputtaa raipan reidelle, päästää vartalon mukautumaan liikkeisiin ja rentoutumaan, niin saat painopisteet kuntoon, ja muistat vaan, ettei hevosta tarvitse vetää suusta, vaan pidät joustavan, elävän tuntuman suuhun! Susta varmasti tulee vielä taitava ratsastaja, vaikka paljon on opittavaa, ja eri virheitä tekee uusien ja erilaisten hevosten kanssa! Tsemppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon rakentavasta kommentistasi! :) Istuntaan olen nyt yrittänyt panostaa mutta repsahdin vähän Velillä. Sehän on tosi pieni mulle ja mulla on ollut aina ongelmaa ratsastaa huonosti sopivien hevosten kanssa. Joten joo uskoisin että mun jalat on tosi jännittyneet ollut niinkuin kuvista vähän huomaakin. Nyrkit kellahtivat tosiaan parissa kuvassa. Mutta vahva ohjasote mulla ei kyllä mielestäni ollut. Pikemminkin liian lerpottavat ohjat koko tunnista ja olin tosi pehmeä käsistäni. (Lukuunottamatta laukkaa)

      Kiitos paljon kommentistasi vaikka siinä oli huomautuksia niin tulin tosi iloiseksi että joku vaivautuu kirjoittamaan tuollaista! :)

      Poista
  2. Monelta meet tunnille keskiviikkona:)

    VastaaPoista
  3. Nää sun postaukset on tosi kivoja, kun paljon isoja kuvia :)

    VastaaPoista
  4. Tosi hyvälaatusia maneesikuviksi, törmäsin blogiisi äsken ja jäin ihan koukkuun :DD hyviä kuvia, hyvää ratsastusta, hyviä postauksia, hyvä ulkosu..☻♥ Sait uuden lukijan musta, saanhan mäkin?:D http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En harrasta vastalukemista mutta voin mennä kurkkaamaan ;) Kiitos ja tervetuloa lukemaan! :)

      Poista
  5. Voisit harkita postaamist?

    VastaaPoista
  6. Sinut on haastettu! http://vauhtilaiset.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

    VastaaPoista
  7. Vau , sulla on hieno blogi!Kuvat on tosi hyvälaatuisia ja niitä on paljon :).Aika harvassa blogissa on noin hyviä kuvia.Teetkö bannereita pyynnöstä?Sun banneri on aivan upee , kumpa itekkin osaisi tehdä tollaisia!Millä ohjelmalla teet bannerit?Oot ihan himokaunis ja tuo Veli on ihana! :)Videot olis kivoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Teen bannereita, pistäppä erikoispostaus-valikon kommentteihin minkälaisen haluat mitä kuvia pitää käyttää (nappailen niitä sitten sun blogista) ja mikä värinen jne.

      Kiitos:3 Ja veli on ihana!

      Poista