perjantai 25. huhtikuuta 2014

Lefa, salon ratsastuskeskus



Elinan luona kävin minäkin vähän ratsastamassa. Kävin salon ratsastuskeskuksessa, siellä missä Otti ja Sir asuu (elinan hepat). Itse en päässyt menemään Otilla koska aika ei riittänyt niinpä ostin tunnin sieltä aika halpaan hintaan ja en olisi yhtään ihmetellyt jos olisi pyytänyt enemmän rahaa, koska tunti todella oli hyvä.

Pituuteni vuoksi mulle oli varattu vähän isohkompi hevonen Lefa. Katselin edeltävällä tunnilla juuri kyseistä hevosta ja sanoinkin Elinalle että tuolla olisi kiva mennä. Niinpä sitten tuntiin. Alotettiin verkkaamalla hevosia ravissa ja käynnissä. Tehtiin pääty-ympytöitä ja heti ekaksi mua alettiin ''kiusaamaan'' eli opettaja pisti mut kunnon rääkkiin ;)! 


Aluksi Lefa oli ihan tahmea eikä liikkunut tarpeeksi eteen. Herättelin sitä sitten ravissa. Taivuteltiin kahdella pääty-ympyrällä. Opettajalta rupesi tulemaan heti huutoa siitä kuinka takertunut olin sisäohjaan. Oli kamalan vaikean tuntuista yhtäkkiä vaan päästää sisäohja ja ottaa pelkällä ulko-ohjalla. Aluksi olin ihan hukassa että miten tää tehään, koska ennen en ollut samanlailla ratsastanut niin tarkasti ulkoavuilla. Jätettiin ympyrät pois ja siirryttiin harjotusraviin. Lefalla oli järkyttävän isot askellajit joten harjotusravi tuntui vaikealle koska en todellakaan selviydy vielä istumaan vähän tasaisemmassakaan ravissa. Yllätyksekseni opettaja kehui että istun siellä yllättävän hyvin! Aluksi se oli jopa vihjaillut ettei minun ole pakko mennä harjoitusravia mutta päättäväisesti menin kuitenkin, kevensin ajoittain kun vähän liikaa tasapaino petti ja aloin pomppia siellä. 

Seuraavaksi tulikin jo vähän pidempi tehtävänanto. 

Ensimmäisenä pysähdys harjotusravista. 

Neljän askeleen peruutus


Pysähdyksestä laukannosto

Tykkäsin tälläisestä vähän erilaisesta tehtävästä kuin mitä meillä primuksessa. Onnistuttiin Lefan kanssa kivasti vähän tuli pikkuvirheitä ja mun olisi pitänyt tajuta ottaa ohjat paremmin käteen. Laukassa saatiin vähän sitten irroitella. Lefalla oli niin iso laukka ja päästiin laukkaamaan ihan kunnolla isolla kentällä. Otettiin koko pitkäsivu niin kovaa laukkaa kun minä uskalsin. Opettaja kehotti mennä vielä kovempaa mutta multa meni sietokyky siihen kun hirvitti että heppa olisi lähtenyt käsistä vaikka tosi kuuntelevainen ja kiltti se oli. Kun päästiin vähän laukkailemaan enemmän laukka tuli mukavan pyöriväksi ja Lefa tuli kivasti luotilinjalle ja tuntui hyvälle kädelle. Jarrutkin löyty aina kun pyysin.


Jalustin kauniisti päkiällä :') 
Tunti siis oli oikein mieluisa ja hyvä opetus ja plussaa oli erittäin iso kenttä! Suurkiitos Elinalle kuvista ja videoista vaikka videot vähän heiluikin ja ikävästi jouduin pätkimään mutta tärkeintä että jotain. Tein vielä pienen tuntikoosteen jos jotain huvittaa katsoa. 

Kuitenkin hauskaa oli! Toivottavasti vielä Lefan selkään uudestaan pääsen :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti